Ajándékozásban otthon vagyunk!
Ha kérdése van, hívjon minket! +36-20/923-3130

Blog

Mesés ovikezdés – avagy mivel tegyük könnyebbé az elválást?

2020.08.05 20:46
Mesés ovikezdés – avagy mivel tegyük könnyebbé az elválást?

Tedd könnyebbé az ovikezdést mesés ovis termékekkel!

 

 

 

 

Tippek az könnyebb óvodai beszoktatáshoz

Azoknak a gyerekeknek, akik jártak bölcsibe nem szokott nagy gondot okozni az ovikezdés. Gyorsan megismerik az új közösség szabályait, az óvónőket, megbarátkoznak az új társakkal.
Azok a gyerkőcök viszont, akik nem jártak bölcsibe, előfordulhat, hogy nehezebben szokják meg az új helyzetet. Az egész napos együttlétet felváltja az óvoda, a kis pajtásokkal és az óvónőkkel töltenek el sok időt. Az elválás sem a gyerkőcnek, sem az anyukának nem könnyű.

Ebben szeretnénk a segítségedre lenni: Biztosan van gyermekednek kedvenc mesehőse. Ha veled nem is, de kedvenc mese karakterével egész nap együtt lehet, ami biztonságot nyújthat neki.

-Reggel a kedvenc plüssét, váltóruháját magával viheti egy mesefigurás hátizsákban. Méretüknél fogva ezek a kis táskák ovis korú gyerekekhez lettek igazítva. Vállpántjuk állítható, így teljesen „testre lehet szabni”. Ki ne örülne egy Mancs őrjáratos hátizsáknak, amibe reggel bele teheti alvókáját, és magával viheti az oviba?

-A délutáni alvásokat is megkönnyítheted, ha kedvencével mintázott ovis ágyneműbe feküdhet bele gyerkőcöd. De akár egy mesehősös takaró és párna is jó szolgálatot tesz, ha eljön a pihenő idő. Finom, puha anyaguknak köszönhetően jó érzés hozzá bújni. Érdemes az óvónővel egyeztetni, hogy melyikre lesz szükség, mert van olyan ovi, ahol elég egy kis pléd, míg máshol ágyneműt kérnek.

-A mosakodás során kéztörlőre, arctörlőre is szükség lesz. Nagy örömet okozhatsz azzal is, ha ezen a kis törölközőn Minnie vagy Mickey egér mosolyog, vagy akár az éppen aktuális kedvenc mesefigura látható rajta.

-Az oviban minden héten van tornaóra. A tornaruháját mesés tornazsákba is tehetitek, ami nagyon praktikus lesz, hiszen könnyen rátalál majd a sok zsák közül a sajátjára. Elsát a Jégvarázsból, Sam-et, a tűzoltót vagy bármelyik másik kedvencét biztosan könnyen észreveszi majd a gyermeked.

+1 tipp: Vond be a leendő kis ovist is a választásba, válassza ki Ő, hogy mi tetszik a legjobban neki.
Tedd meséssé Gyermeked ovikezdését, és így talán a beszoktatás is egyszerűbb lesz!

 

Boldog, játékos, élménydús éveket kívánunk minden óvodába készülő Gyermeknek!